czwartek, 14 lutego 2013

Barbara i Walentynki

W tym wyjątkowym dniu szef kuchni poleca;)

   


 Na przystawkę: smażony oscypek z żurawiną: 


 Daniu główne: soczysty kurczak z sałatką z mango i serem kozim:  
Składniki: miks sałat, mango, podpieczony ser kozi, orzechy włoskie, oliwa z oliwek
Filet z kurczaka podsmażony na oliwie, podlany białym winem i bulionem

 No to zdrowie: 
 

 A na deser truskawkowe tiramisu: 
Składniki: 3 żółtka ubić z 60g cukru pudru, dodać opakowanie serka mascarpone oraz pianę ubitą z białek. Delikatnie pomieszać i układać warstwami w szklance: biszkopty namoczone w kawie, masa, truskawki, biszkopty, masa, truskawki itd. Posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz