wtorek, 7 lutego 2012

Barbara loves green

Voila - Cukiniowe tagiatelle z brokułami i parmezanem
Danie jest banalnie proste. Składniki: 1 cukinia / pół brokuła / ząbek czosnku / oliwa / ok 30 g tartego parmezanu (lub odpowiednika)/ sól / bazylia (najlepiej świeża) Cukinie umyć, obrać w paski (a la tagiatelle) obieraczką do warzyw. Ugotować w mikrofalowce w lekko osolonej wodzie ok 3 minut (lub na parze z dodatkiem soli). Brokuła chwilę podgotować i podzielić na małe różyczki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony ząbek czosnku. Dodać odcedzone brokuły. Smażyć chwilę mieszając, dodać kilka listków świeżej bazylii. Połączyć z cukinią, a następnie dodać parmezan. A teraz tajemnica szefa kuchni - z całością świetnie komponuje się pół małego selera pokrojonego w słupki i podsmażonego na oliwie. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz